אוהבים לגוון? מתכונים לאוזני המן שלא הכרתם

נתי קאליש No Comments on אוהבים לגוון? מתכונים לאוזני המן שלא הכרתם

כמידי שבוע בימי חמישי מגישה מירי זורגר בתכנית 'ניחוחות שבת' מגוון מתכונים המענגים את שולחן השבת | השבוע לכבוד חודש אדר שנמצא כבר בעיצומו הגישה זורגר מתכונים מיוחדים לאוזני המן מיוחדות במגוון סגנונות

21:55
27.04.24
קובי פינקלר No Comments on מכה קשה לטרור: צה"ל חיסל מחבל בכיר בלבנון

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כשמגיע חודש אדר, מגיעים אתו המאכלים הייחודיים לו, והמאכל הנפוץ ביותר הוא איך לא, 'אוזני המן' המוכרות לנו.

כולנו מכירים את אוזני ההמן הרגילות עם השוקולד והתמרים, אוהבי השינויים בטח מתחברים יותר למילוי פרג. אך לא כך בתכנית 'ניחוחות שבת', בתכנית זאת לוקחת זורגר את אוזני ההמן למקום אחר לגמרי.

בגיוון מיוחד הגישה זורגר בתכנית שלל מתכונים לאוזני המן, בשרים וחלביים, מלוחים ומתוקים. חודש אדר כבר כאן, אז למה יש לחכות? גשו למטבח ותנו לעצמכם את הגיוון הכל כך טעים הזה, ותתפנקו עם מנות אוזני המן מיוחדות.

 

אזני המן במלית חזה עוף

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 כוס מים

1 כפית מלח

למלית:

300 גר' חזה עוף טחון

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

להברשה:

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנל, את מצרכי המלית ערבבי והעבירי לשקית זילוף, רדדי את הבצק קירצי דיסקיות בקוטר 7 ס"מ זלפי במרכז  סגרי למשולש הברישי בביצה פזרי שומשומים אפי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואפי עד להשחמה.

 

אזני המן מלוחים עם שילובים מענינים

מצרכים:

150 גר' קמח לבן

150 גר' קמח מלא

200 גר' חמאה

1/3 כוס מים קרים

1 ביצה טרופה

1 כפית מלח

לתוספות מעניינות לבצק:

2 כפיות פפריקה מעושנת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום טרופות

אופציה נוספת:

4 כפות בזיליקום קצוץ דק

מילוי: 

מעט שמן זית

3 קישואים או חציל גדול קצוצים לקוביות קטנות

(בטוח יעבוד מצויין גם עם פטריות, בטטה וכל ירק אחר!)

בצל אדום או לבן קצוצים

חופן בצל ירוק

שן שום כתושה

מלח פלפל

120 גרם ריקוטה לא מלוחה

30-50 גרם פרמזן מגורד

אגוזי מלך קצוצים (לא חובה

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים: קמח+חמאה+מלח, מעבדים בפולסים קצרים עד שנהיית תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד טיפה, אם עדין התערובת מאד פירורית, מוסיפים את המים עד שמתחיל להתגבש לבצק, אבל – לא לעבד יותר מידי, וגם – הבצק לא מתאחד לכדור אלא נשאר פירורי.

מוסיפים את התוספות שרוצים ונותנים עוד כמה פולסים קצרים עד אחידות, מחלקים לשני כדורים ועוטפים בניילון נצמד, משטחים את הכדור לדיסקית שטוחה, מקררים כשעה במקרר.

ובנתיים מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה על אש בינונית כעשר דקות, מוסיפים את הקישואים או החציל וממשיכים עד שהם, מתרככים ומוכנים לאכילה, מוסיפים את הבצל הירוק לעוד כדקה ומורידים מהאש., מקררים מעט ובנתיים מערבבים:, ריקוטה+פרמזן+מלח,פלפל+שן שום+אגוזים, מערבבים עם תערובת הירקות = המילוי מוכן.

מחממים תנור ל180 מעלות, מוציאים את הבצק מהקירור ומתחילים לרדד עד לעובי 3-4 מ"מ, אם הבצק מתפורר, אל תחששו לעבד אותו קצת ביד ולרדד שוב, קורצים עיגולים, עם כוס וינטאג' ורודה (אני השתמשתי בקוטר- 7 ס"מ -כן מדדתי עם סרגל! ), ומניחים בתבנית עם נייר אפייה, מורחים את קצות העיגולים בביצה כדי שיהיה קל יותר להדביק.

 

אם אתם רוצים ציפוי שומשום מרשים: מברישים בביצה את עיגולי הבצק ומניחים בקערה שטוחה עם שומשום., מניחים על התבנית כשהצד של השומשום למטה, (לא לשכוח למרוח ביצה גם מלמעלה!).


מניחים תלוליות מילוי בעזרת כפית, יוצרים משולש בעזרת האצבעות, ומהדקים היטב בקצוות, אופים כ 20 דקות או עד שמעט מזהיב, (תטעמו אחת וכך תדעו כשזה מוכן!).

* יש לשמור את אוזני המן במקרר, בקופסא אטומה ולחמם בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
נשמר טעים עד חמישה ימים במקרר.

** תמיד נשאר בצק מכל השאריות של העיגולים
אפשר להכין עוד אוזני המן – או לרדד שוב את הבצק ולחתוך לצורות של קרקים שונים!

 

 

אזני המן קצת אחרת ב2 מליות שונות

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

1/2  כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

מלית בשרית:

300 גר' חזה עוף טחון

2 פרוסות פסטרמה שווארמה קצוצות

2 בצלים ירוקים קצוצים

3 כפות שמן

3 כפות בצל מטוגן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

למלית תפוחים:

3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 כפות אגוזי פקאן קצוצים

מעט וניל או קינמון

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן לטיגון

להברשה:

2 חלמונים מעורבבים עם מעט מים

לציפוי אזני המן הבשרים:

1 כוס שומשומים בצבעים

לציפוי אזני המן תפוחים:

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הכיני בצק והניחי למנוחה לחצי שעה

הכנת המלית הבשרית:

ערבבי את המצרכים והעבירי לשקית זילוץ

הכנת מלית התפוחים:

חממי שמן במחבת וטגני את התפוחים כ 4 ד', פזרי את הסוכר החום  והוניל וטגני עד שהנוזלים נספגו, הסירי מהאש , הוסיפי את האגוזים וערבבי.

הכנת אוזני המן:

רדדי את הבצק וקרצי עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מלאי במרכז מלית  וסגרי 3 צדדים ע"י צביטות  קלות, העבירי לתבנית מרופדת בנייר  אפייה הברישי בביצה ופזרי שומשום, אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה, הכיני כך גם את מלית התפוחים הברישי בביצה ופזרי אפקת סוכר, אפי כנ"ל.

 

אזני המן במלית לוטוס ואגוזים

מצרכים:

בצק:

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מלית:

1 כוס אגוזים טחונים

1 כוס ממרח לוטוס

60 גר אינסטנט וניל

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מערבבים את מצרכי הבצק לבצק רך ונעים.. אם  הבצק יבש להוסיף מעט מים , הכנת המלית, את הלוטוס יש לרכך מעט ולהוסיף את האגוזים הטחונים והאינסטנט ולערבב, להעביר לשקית זילוף, לרדד את הבצק דק ולקרוץ  דסקיות בקוטר 7 ס"מ , לזלף מהמלית במרכז ולסגור לאוזן המן. להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.

 

גליליות  קקאו פריכות ומעולות!!!

מצרכים:

6 כוסות קמח

400 גר' מרגרינה

4 כפות סוכר

1 כוס מים

למלית

2 כוסות סוכר

1 כוס קקאו

1 שקית אינסטנט וניל

1/2 כוס שמן

1 ביצה

2 סוכר וניל

אופן ההכנה:

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל, ושמים למנוחה של חצי שעה, את מצרכי המלית שמים במעבד מזון ומערבבים למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול, מחלקים את הבצק ל 4 מרדדים לעלה צר וארוך מורחים את המלית ומגלגלים, מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה וחותכים , אופים בתנור שמחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה, העוגיות מעולות בהקפאה.

 

אזני המן במלית עוף

מצרכים:

לבצק:

4 כוסות קמח

1 כוס מים רותחים

1 כוס שמן

1 כפית מלח

למלית:

500 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

מלח

פלפל

לציפוי:

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

מערבבים את הרכיבים ומעבירים לשק זילוף, מכינים את הבצק, במיקסר מעבדים את הרכיבים לבצק רך ונוח לעבודה, מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה דק, קורצים דסקיות בגודל הרצוי , מזלפים את המלית במרכז וסוגרים לאוזן המן, מברישים בביצה ומפזרים שומשומים, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.

בברכת חודש אדר שמח, ושבת שלום ומבורך!

 



0 תגובות